Міністри оборони України та Латвії обговорили посилення Коаліції дронів

Міністри оборони України та Латвії обговорили посилення Коаліції дронів

Міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони Латвії Андріс Спрудс обговорили шляхи подальшого посилення партнерства та зміцнення Коаліції дронів.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Українська сторона поінформувала латвійських колег про останні події на фронті та процес обладнання фортифікаційних споруд. Цього року Латвія надасть Україні військову підтримку на суму близько 112 млн євро та надалі надаватиме оборонну допомогу на рівні 0.25% від свого ВВП щороку.

Обговорили шляхи подальшого посилення нашого потужного партнерства. Особливо важлива тема – зміцнення Коаліції дронів, де Латвія відіграє одну з провідних ролей, - зауважив Умєров.

В межах цієї міжнародної Коаліції триває процес передачі Силам оборони безпілотників латвійського виробництва. Загалом Латвія надасть Україні декілька тисяч дронів для відбиття широкомасштабної російської агресії.

Сторони обговорили наступні кроки для посилення Коаліції, яка вже об’єднала майже два десятки країн. За словами Умєрова, міністр оборони Латвії висловив готовність працювати з іншими країнами для залучення їх до Коаліції та аналогічних ініціатив на підтримку України.

Нагадаємо, Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next