Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Стефанчук підписав закон про заборону російської церкви в Україні

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією і направив його на підпис Президенту Володимиру Зеленському.

Про це йдеться у картці законопроєкту № 8371 на сайті Верховної Ради.

Так, у розділі «дати і стан проходження» зазначається, що голова ВР підписав документ 23 серпня. Законодавчий акт направлений на підпис главі Української держави.

Як відомо, 20 серпня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні закон «Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій», що забороняє діяльність релігійних організацій, пов’язаних з Російською Федерацією на території України. Законодавча ініціатива №8371 була ухвалена 265 голосами народних депутатів.

Уряд у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ МП.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні цей законопроєкт.

23 липня народні депутати заблокували трибуну Верховної Ради через відмову розглядати законопроєкт про заборону УПЦ МП, таким чином зірвавши пленарне засідання.

Нагадаємо, Споживання електрики в Україні знизилося - Укренерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео) Хамська витівка: скандальний Тищенко розважався перед засіданням у Верховній Раді (відео)
Народний депутат від партії "Слуга народу" Микола Тищенко перед голосуванням за законопроєкт Володимира Зеленського про відповідальність за брехню в деклараціях відзначився "хамською витівкою".
Loading...
Load next