РФ конфіскувала $100 мільйонів у Google для фінансування війни - The Telegraph

РФ конфіскувала $100 мільйонів у Google для фінансування війни - The Telegraph

У Росії вилучили понад 100 мільйонів доларів у підрозділу американської компанії Google для фінансування підтримки війни Путіна проти України.

Про це повідомляє The Telegraph.

Судові пристави конфіскували активи Google в Росії на суму понад 100 мільйонів доларів США, хоча сума, яка нібито підлягала сплаті згідно з рішенням суду, на той час становила менше 12,5 мільйонів доларів США. "Царьград" отримав один мільярд рублів від цієї суми, і, як він заявив, використає ці гроші на підтримку війни Росії проти України, - йдеться у заяві Google.

Зазначається, що судові пристави забрали ці кошти з російських банківських рахунків місцевого підрозділу технологічного гіганта у 2022 році, що призвело до його банкрутства того ж року. Згідно з судовими документами, керуючі банкрутством підрозділу Google передали кошти російським пропагандистським телеканалам, зокрема державним RT і "Царьград".

Минулого тижня Google подав позови проти RT, "Царьград" і НФПТ, власника телеканала «Православный Спас» російського олігарха Костянтина Малофєєва до судів у США та Великій Британії.

Компанія вказала, що російські суди «наклали безпрецедентні штрафи і вибіркові юридичні санкції проти Google у спробі обмежити доступ до інформації про наші сервіси та як покарання за дотримання нами міжнародних санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб».

Нагадаємо, Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next