Зеленський розповів деталі про ракету-дрон «Паляниця» (ВІДЕО)

Зеленський розповів деталі про ракету-дрон «Паляниця» (ВІДЕО)

Розробка вітчизняної ракети-дрона «Паляниця» тривала півтора року. Її вартість — значно нижча за іноземні аналоги.

Про це повідомив президент України Володимира Зеленського.

За два з половиною роки повномасштабної війни росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння — російських літаках на військових аеродромах, ‒ наголосив Зеленський.

Відомо, що ракета-дрон «Паляниця» оснащена турбореактивним двигуном. Її запускатимуть з наземної платформи, у межах дальності дії цього дрона перебувають 20 російських аеродромів.

Наразі триває робота над збільшенням виробництва цієї зброї та здешевленням її розробки. Основне її завдання — знищити наступальний потенціал ворога на території росії.

Нагадаємо, Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових Двоє бійців поранені: бойовики п'ять разів обстріляли позиції українських військових
13 лютого бойовики шість разів порушили "тишу" на Донбасі.
Loading...
Load next