Авіакатастрофа у Броварах: матеріали про загибель керівництва МВС віддали до суду

Авіакатастрофа у Броварах: матеріали про загибель керівництва МВС віддали до суду

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо п’ятьох посадовців Державної служби України з надзвичайних ситуацій у справі авіакатастрофи у Броварах.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Обвинувальний акт надійшов до Печерського суду Києва 29 серпня. Справу розподілили на суддю Анну Гридасову. Дата першого судового засідання поки не визначена. За версією слідства, обвинувачені порушили правила безпеки польоту гелікоптера.

Підозру оголосили:

  • чотирьом посадовцям Управління авіації та авіаційного пошуку ДСНС та спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби ДСНС (порушення правил безпеки польотів повітряного транспорту, що спричинило загибель людей);
  • голові служби безпеки польотів цього ж загону (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки).

Аварія трапилась у січні 2023 року. Керівництво Міністерства внутрішніх справ вирушило з візитом до Харківської й Дніпропетровської областей. Посадовці ДСНС залучили для делегації гелікоптер, який не мав дозвільних документів на виконання інших видів польотів.

Внаслідок складних погодних умов вертоліт летів на рівні 30-50 метрів над землею, тобто на відстані нижчій за гранично малі висоти. Вертоліт відхилився від шляху і опинився у зоні висотної забудови міста Бровари Київської області. Командир екіпаду раптово помітив 25-поверховий житловий будинок ЖК «Атлант». Уникаючи зіткнення, вертоліт втратив орієнтування і, начебто, через недостатній рівень підготовки і натренованості пілота зіткнувся з двоповерховою будівлею дитсадка «Джерельце».

Внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей і ще 31 особа отримала поранення. Офіційно у справі 64 потерпілих.

Серед загиблих:

  • міністр внутрішніх справ Денис Монастирський;
  • заступник Монастирського Євген Єнін;
  • чотири жінки та малолітня дитина.

Нагадаємо, Ексзаступника міністра енергетики залишили під арештом

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото) Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)
В Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Тоді загинуло 48 осіб, а розслідування справи триває й досі.
Loading...
Load next