У серпні Україна отримала $8,4 мільярда зовнішньої підтримки

У серпні Україна отримала $8,4 мільярда зовнішньої підтримки

У серпні 2024 року до бюджету України надійшло близько 8,4 млрд дол. США, з яких понад 5,5 млрд дол. склали гранти, а решту 2,9 млрд дол. – пільгове фінансування.

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

У серпні 2024 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло близько 8,4 млрд доларів США зовнішнього фінансування. З них 5,5 млрд дол. США – гранти, 2,9 млрд дол. США – пільгове фінансування. Таким чином, понад 65% залучених коштів надійшли на безповоротній основі, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільшими донорами в серпні були Європейський Союз та США.

ЄС надав Україні 4,5 млрд дол.; ці кошти стали першим регулярним траншем у межах інструменту Ukraine Facility і складаються з кредиту у 2,9 млрд дол. та гранта на 1,6 млрд дол.

У свою чергу, США виділили 3,9 млрд дол. у формі гранта через проєкт Світового банку PEACE in Ukraine.

Грант від США має цільове призначення і спрямовується на заробітну плату вчителям, співробітникам ДСНС, працівникам державних органів та першочергові соціальні видатки.

Нагадаємо, У Швейцарії оголосили місто в якому проводитимуть Євробачення-2025

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Мінсоцполітики повідомили про зростання прожиткового мінімуму
Водночас буде змінено сферу його застосування
Уряд Австрії: Україна - найбільша проблема на європейському континенті
Уряд країни виділив 1,5 мільйона євро для фінансування гуманітарних проєктів. За словами міністра, Україна – це та "гаряча точка", яка знаходиться у безпосередній близькості від Австрії.
В Україні проведуть перевірку усіх АЗС
Щорічно Україна втрачає мільярди через діяльність нелегальних АЗС. Тому в країні візьмуться за нелегальні заправки і перевірити кожну з них.
Loading...
Load next