Зеленський підписав закон про скасування заборони на прибуток в оборонних закупівлях

Зеленський підписав закон про скасування заборони на прибуток в оборонних закупівлях

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який врегульовує правову колізію в оборонних закупівлях між Аудиторською службою та постачальниками в питанні включення прибутку у контракти.

Про це повідомила Державна аудиторська служба України.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №10454 щодо удосконалення правового регулювання ціноутворення в оборонних закупівлях під час дії правового режиму воєнного стану. Верховна Рада врахувала позицію Держаудитслужби, що нарешті дозволить вирішити правову колізію, яка склалася у ситуації з визначенням рівня прибутку для державних оборонних контрактів після 24 лютого 2022 року, - йдеться в повідомленні.

За словами голови ДАСУ Алли Басалаєвої, відтепер питання про прибуток врегульоване на законодавчому рівні. Крім того, підписаний закон матиме ретроспективне застосування. Таким чином розв’язується питання для всіх підприємств, які з початку дії воєнного стану виконували державні оборонні замовлення.

Ухвалений закон передбачає, що у разі придбання товарів, робіт і послуг для потреб безпеки та оборони за неконкурентною процедурою або без проведення процедури закупівель рівень прибутку не може перевищувати граничного рівня прибутку, встановленого урядом. Для випадків, де рівень прибутку урядом не був встановлений, ціна мала визначатися відповідно до пропозиції виконавця з урахуванням

Вищезазначені норми застосовуються до всіх держконтрактів з оборонних закупівель, укладених за неконкурентною процедурою або без процедури за весь час дії воєнного стану.

Нагадаємо, В Австралії США планують відкрити іноземне виробництво далекобійних ракет для HIMARS

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні набув чинності закон про електронні трудові книжки: що змінилось В Україні набув чинності закон про електронні трудові книжки: що змінилось
Внаслідок набуття чинності цього закону Україна має поступово відмовлятися від паперових трудових книжок.
Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони Пільгове розмитнення "євроблях": Зеленський підписав відповідні закони
Президент Володимир Зеленський учора, 12 травня, підписав закони про зміни до Податкового та Митного кодексів України щодо пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах, які повинні своєю чергою значно полегшити розмитнення.
У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України У РНБО нарахували 13 олігархів: ймовірний список найбагатших осіб України
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що розробляючи закон про деолігархізацію в Україні їм вдалось нарахувати 13 осіб, яких можна впевнено віднести до категорії олігархів.
Loading...
Load next