У США розробили програму наведення на ціль дронів: використовують ШІ

У США розробили програму наведення на ціль дронів: використовують ШІ

Армійська фабрика програмного забезпечення США розробила програмне забезпечення Shrike, яке за допомогою штучного інтелекту дозволяє скоротити час на ідентифікацію та ураження цілі з 15 хвилин до 1 хвилини.

Про це повідомляє Interesting Engineering.

Програма Shrike може розпізнавати цілі з обмеженою інформацією і пропонувати користувачеві відкрити вогонь, або відмовитися. Нове ПЗ використовує технологію штучного інтелекту. Після завершення вогневої місії безпілотник може негайно просканувати територію, провести оцінку бойових ушкоджень і створити ще одну вогневу місію.

Shrike було вперше продемонстроване 2-ю бригадою 101-ї повітряно-десантної дивізії в Об’єднаному центрі бойової підготовки. Солдати керували безпілотником разом із прикріпленим до нього пристроєм і програмним забезпеченням. Військові зокрема продемонстрували сканування автопарку з дрона.

За словами командувача 101-ї повітряно-десантної дивізії генерала-майора Бретта Сільвії, після обробки даних під час повторного польоту можна виявити схований і замаскований транспортний засіб, а також визначити його тип по видимим колесам, бамперам або лобовому склу.

Зазначається, що зазвичай військовим потрібно від п’яти до восьми хвилин, щоб виявити та навести снаряди на ціль. У деяких випадках цей процес може займати до п’ятнадцяти хвилин. Однак за допомогою ПЗ Shrike цей час було зменшено до однієї хвилини.

Нагадаємо, У Сумах локалізували пожежу: є загиблі і постраждалі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Військовий вертоліт Black Hawk здійснив перший автономний політ повністю без екіпажу (відео) Військовий вертоліт Black Hawk здійснив перший автономний політ повністю без екіпажу (відео)
Агентство DARPA вперше запустило бойовий вертоліт Black Hawk без екіпажу на борту. Політ здійснили в рамках випробувань експериментальної автономної системи. Він тривав пів години.
На Львівщині навчають операторів для справжньої Армії дронів (відео) На Львівщині навчають операторів для справжньої Армії дронів (відео)
Очі нашої артилерії – на Львівщині навчають операторів БПЛА. Військовослужбовці виконують завдання в умовах, максимально наближених до передової.
Loading...
Load next