Для України стан справ має кращий вигляд, ніж три місяці тому - Стубб

Для України стан справ має кращий вигляд, ніж три місяці тому - Стубб

Президент Фінляндії Александер Стубб вважає, що ситуація в Україні наразі критична, але краща, ніж три місяці тому.

Про це він розповів Yle.

Стубб не взявся прогнозувати, коли закінчиться війна, яка триває вже понад 2,5 року.

Ситуація критична, але для України стан справ має кращий вигляд, ніж три місяці тому. Ми продовжимо підтримувати Україну так довго, як це буде потрібно, - заявив фінський лідер, відзначивши як позитивний момент, що почалися розмови про мир.

Стубб наголосив, що умовами досягнення миру, які висунув Президент Володимир Зеленський, стане повернення територій, гарантії безпеки, притягнення до відповідальності воєнних злочинців і відновлення країни.

Також, на думку президента Фінляндії, не повинно бути жодних обмежень у використанні західної зброї для ударів усередині Росії, адже Україна робить це для самооборони і в рамках міжнародного права, однак удари не повинні припадати на цивільні об'єкти.

За словами Стубба, Росія - загроза для безпеки Фінляндії «номер один» з різних причин, і у відносинах з РФ необхідно готуватися до періоду невизначеності, проте «наразі немає причин для занепокоєння».

Президент вважає, що його країна все частіше буде бачити гібридні операції з боку Росії. Як приклад можливого гібридного впливу він навів інформаційну діяльність, ситуацію на кордоні і навіть саботаж.

Нагадаємо, На Львівщині знайшли бойові частини російських ракет "Кинджал" та Х-101

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Не дозволю, щоб мене робили деб*лом": Данілов і Ляшко поскандалили в прямому ефірі (відео) "Не дозволю, щоб мене робили деб*лом": Данілов і Ляшко поскандалили в прямому ефірі (відео)
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов та скандальний ексдепутат Олег Ляшко посперечалися про геополітику, відповідальність Німеччини і Франції за російську агресію проти України та окупацію Криму у прямому ефірі.
Дочка судді Печерського суду вибачилася за образи українців та підтримку анексії Криму (відео) Дочка судді Печерського суду вибачилася за образи українців та підтримку анексії Криму (відео)
Анастасія, дочка судді Печерського суду Києва вибачилася за своє вчорашнє скандальне відео з грубими висловлюваннями щодо українців, заявою про підтримку анексії Криму та захистом російськомовного виконавця Басти, який виступав на окупованій території.
Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук Гладковський подає до суду, через оголошення його сина в розшук
Сина Гладковського звинувачують у хабарництві та корупції. Однак Гладковський-старший вирішив подати в суд на НАБУ ніби то через переслідування його сім'ї, яке триває вже два роки.
Loading...
Load next