Паралімпійські змагання з триатлону перенесли через погану якість води в Сені

Паралімпійські змагання з триатлону перенесли через погану якість води в Сені

Паралімпійські змагання з триатлону в Парижі, які мали пройти в неділю, перенесені через погану якість води в річці Сена після сильних дощів.

Про це повідомляє Euronews.

Як зазначається у спільній заяві оргкомітету «Париж 2024» та Всесвітнього триатлону, 11 змагань з паратриатлону перенесені на понеділок, якщо дозволить аналіз води. Сильні зливи у французькій столиці у п'ятницю та суботу спричинили потрапляння стічних вод та дощових потоків у річку, що призвело до зростання рівня бактерій, зокрема кишкової палички.

Міжнародна федерація та оргкомітет з міркувань обережності вирішили відкласти всі заходи на день, ймовірно, до завтра, - заявив заступник мера Парижа П'єр Рабадан.

Це вже друге заплановане перенесення змагань з паратриатлону. Змагання з індивідуального триатлону серед чоловіків на Олімпіаді в Парижі були перенесені, а кілька тестових запливів скасовані через перевищення допустимого рівня кишкової палички.

Віцепрезидент Французької федерації плавання Лазрег Бенель-Хадж сказав, що хоча деякі з 53 спортсменів, які брали участь в олімпійських змаганнях з плавання в Сені, згодом захворіли, жодна з цих хвороб не пов'язана з якістю води в річці. Четверо з них були триатлоністами, які захворіли через кілька днів після змагань у серпні.

Купання в Сені було заборонене понад 100 років значною мірою через низьку якість води.

Організатори літніх Олімпійських ігор, які нещодавно завершилися, інвестували 1,3 мільярда євро в підготовку Сени до Ігор. Попри це, мінливі бактерії були постійним предметом занепокоєння через плавальну частину змагань з триатлону та марафону.

Нагадаємо, Україна завоювала ще одну срібну медаль на Паралімпіаді-2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Фехтувальниця Харлан вирішила продовжити кар'єру і збирається на Олімпіаду-2024 Фехтувальниця Харлан вирішила продовжити кар'єру і збирається на Олімпіаду-2024
На Олімпійських іграх 2020 в Токіо українська шаблістка Ольга Харлан припинила боротьбу за медалі після бою у першому раунді. Після поразки Харлан вирішила взяти паузу.
Помер легендарний екскапітан київського Динамо Помер легендарний екскапітан київського Динамо
Василь Турянчик помер на 87-му році життя.
Loading...
Load next