У Кропивницькому затримано агентурну групу, яка "полювала" на будівлі ТЦК та нафтобази на Кіровоградщині

У Кропивницькому затримано агентурну групу, яка "полювала" на будівлі ТЦК та нафтобази на Кіровоградщині

Служба безпеки затримала у Кропивницькому двох агентів ФСБ, які коригували повітряні удари по місту та готували серію диверсій.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фігуранти працювали у парі як агентурна група. Один із них є вихідцем з лівобережної Херсонщини, який приїхав у Кропивницький як переселенець. Інший був місцевим жителем, якого ФСБ завербувала через Телеграм-канал з пошуку «легкого заробітку».

Серед завдань, які виконували зловмисники, було стеження за пунктами базування Сил оборони, у тому числі за адресами службових приміщень ТЦК. Також фігуранти намагалися встановити локації нафтобаз, енергогенеруючих підприємств та мостів, які використовують для переправлення військової техніки ЗСУ на передову.

Отриману інформацію агенти месенджером переправляли своєму російському куратору для підготовки диверсій та коригування ракетно-дронових ударів по місту. Для виконання «тестового» завдання ФСБ фігуранти підпалили релейну шафу на магістральній лінії залізничного сполучення.

Після цього контррозвідка СБУ затримала обох фігурантів «на гарячому», коли вони фіксували загоряння залізничного обладнання на телефонну камеру. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 113 (диверсія, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, МЗС і омбудсмен зреагували на відео ймовірного розстрілу українського полоненого

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next