Пентагон розкрив деталі нового пакета військової допомоги для України

Пентагон розкрив деталі нового пакета військової допомоги для України

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги для України вартістю до 250 мільйонів доларів.

Про це повідомили у Пентагоні.

Оголошений пакет виділяється за програмою президентських повноважень зі скорочення озброєнь (PDA) та є 65-м з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну у лютому 2022 року.

Пакет містить, зокрема зенітні ракети RIM-7, ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS, артилерійські снаряди калібрів 155-мм і 105-мм, протитанкові ракети TOW і протитанкові системи Javelin та AT-4. Також відомо про бойові машини піхоти Bradley, бронетранспортери M113, протимінні транспортні засоби із захистом від засідок (MRAP), боєприпаси до стрілецької зброї, гранати, патрульні катери, морське навчально-тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, запчастини й допоміжне обладнання.

Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з близько 50 членами Альянсу і партнерами через Контактну групу з питань оборони України та пов'язані з нею коаліції сил і засобів для задоволення нагальних потреб України на полі бою і захисту від російської агресії, – наголосили в Пентагоні.

Нагадаємо, Канада передає Україні понад 80 тисяч ракетних двигунів CRV-7

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк Українські захисники ліквідували понад 3,5 тисячі окупантів - Подоляк
В ОП назвали приблизні втрати ворога за два дні вторгнення в Україну.
Loading...
Load next