Держкіно закликало Венеційський фестиваль не показувати пропагандистський фільм про солдатів РФ

Держкіно закликало Венеційський фестиваль не показувати пропагандистський фільм про солдатів РФ

Державне агентство України з питань кіно закликало організаторів Венеційського кінофестивалю виключити з програми фільм під назвою Russians at War, який є зразком завуальованої російської пропаганди.

Про це повідомляє Держкіно.

У відомстві заявили, що рішуче засуджують включення цієї стрічки в програму кінофестивалю.

Ми вважаємо будь-яку форму віктимізації або виправдання агресії та військових злочинів з боку терористичної держави абсолютно неприйнятною, – додали в агентстві.

Як зауважили в Держкіно, фільм Russians at War намагається зобразити агресорів як жертв, він є небезпечним інструментом маніпуляції громадською думкою та має на меті перекласти на інші сторони відповідальність за злочини, вчинені російськими військовими.

У відомстві переконані: подібні дії не лише спотворюють реальність, але й загрожують міжнародному правопорядку та сприяють поширенню дезінформації.

 Ми закликаємо організаторів Венеціанського кінофестивалю переглянути своє рішення та виключити цей фільм з програми, щоб не надавати платформу для пропаганди, яка виправдовує агресію. Ми також звертаємося до міжнародної кіноспільноти з проханням приєднатися до засудження цього фільму та будь-яких інших спроб використання кіно як інструменту пропаганди, – зазначили в агентстві.

Нагадаємо, Пентагон розкрив деталі нового пакета військової допомоги для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next