У Франції тривають багатотисячні протести після обрання Барньє прем'єр-міністром

У Франції тривають багатотисячні протести після обрання Барньє прем'єр-міністром

У суботу, 7 вересня, по всій Франції тисячі людей вийшли на вулиці на знак протесту проти рішення президента Емманюеля Макрона призначити правоцентриста Мішеля Барньє прем'єр-міністром.

Про це повідомляє Reuters.

Ліві, на чолі з ультралівою партією "Франція нескорена" (LFI), звинувачують Макрона у запереченні демократії та крадіжці виборів. Вони стверджують, що Макрон відмовився підтримати кандидата від альянсу "Новий народний фронт" (НФ), який посів перше місце в липневому голосуванні.

Опитування Elabe показало, що 74% французів вважають, що Макрон проігнорував результати виборів, а 55% вважають, що він їх вкрав.

У відповідь на призначення Барньє, чия правоцентристська партія "Республіканці" є лише п'ятим блоком у парламенті з менш ніж 50 депутатами, ліві партійні лідери, профспілки та студентські організації закликали до масових протестів у суботу перед новими акціями, включаючи можливі страйки 1 жовтня.

Як повідомила партія "Свобода", по всій країні пройде 130 акцій протесту.

Нагадаємо, Умєров у межах "Рамштайну" провів зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС працює над альтернативними способами повернути українців з Казахстану МЗС працює над альтернативними способами повернути українців з Казахстану
МЗС України співпрацює з урядами інших країни, громадяни яких також не можуть покинути територію Казахстану.
Loading...
Load next