США відреагували на передання іранських ракет Росії

США відреагували на передання іранських ракет Росії

У США заявили, що передання Іраном балістичних ракет Росії означатиме різку ескалацію війни в Україні.

Про це повідомив речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт, передає Reuters.

Він зазначив, що США вже давно попереджали про зростання оборонного партнерства між росією та Іраном, особливо після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Речник підкреслив, що Сполучені Штати «надзвичайно стурбовані» останніми повідомленнями про передання балістичних ракет.

Будь-яке передання іранських балістичних ракет росії стане драматичною ескалацією підтримки Іраном агресивної війни Росії проти України,  — зазначив Саветт.

Інший американський чиновник, який захотів залишитись анонімним, повідомив, що США уважно стежать за потенційним переданням іранських ракет Росії. За даними Reuters, передання ракет відбувається після того, як США й партнери, зокрема у Європі, попередили Іран, що «такий крок може мати наслідки».

Тим часом представники Ірану в Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку заявили, що позиція Тегерана щодо війни в Україні залишається незмінною. Зокрема, Іран вважає «негуманним» надання військової допомоги сторонам, що беруть участь у конфлікті.

Іран не тільки сам утримується від таких дій, але й закликає інші країни припинити постачання зброї сторонам конфлікту, — заявили представники Ірану в ООН.

Нагадаємо, Шмигаль: Росія готує наступні масовані удари по енергосистемі — є розвіддані

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Loading...
Load next