На узбережжя Одещини винесло мертвих дельфінів

На узбережжя Одещини винесло мертвих дельфінів

На Одещині на узбережжя Національного природного парку "Тузлівські лимани" винесло мертвих дельфінів через використання гідролокаторів або сонарів на кораблях РФ.

Про це повідомив доктор біологічних наук та начальник науково-дослідного відділу нацпарку Іван Русєв.

Він розповів, що протягом останніх днів на узбережжя природного парку винесло мертве дитинча дельфіна - білобочку, а неподалік від нацпарку, у Грибівці, дельфіна афаліну.

Дослідник пояснив, що внаслідок використання гідролокаторів або сонарів, які ще діють на деяких суднах РФ біля Новоросійська та окупованого Криму, створюються сильні хвилі, які негативно впливають на здоров`я тварин. Дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить з ладу їхні органи навігації та ехолокації, через що вони отримують акустичну травму.

При ураженні органів навігації та слуху, дельфіни не можуть застосувати ехолокацію, тобто вони стають фактично "сліпими". Втративши орієнтацію тварини втрачають акустичний контроль над середовищем. "Сліпі" дельфіни знаходяться в стресі та паніці, не можуть орієнтуватися в просторі, - пояснив Русєв.

Він додав, що у результаті цього тварини потрапляють на різні перешкоди, зокрема й міни, та розбиваються об скелі. До того ж такі дельфіни не можуть вполювати рибу та швидко виснажуються.

Нагадаємо, Умєров у межах "Рамштайну" провів зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Стрілянина у курортній Затоці: чоловік відкрив вогонь (відео) Стрілянина у курортній Затоці: чоловік відкрив вогонь (відео)
Особа ймовірного зловмисника встановлена. З ним проводяться невідкладні слідчі дії.
Зіткнення одразу трьох вантажівок: на Одещині сталася смертельна ДТП (фото) Зіткнення одразу трьох вантажівок: на Одещині сталася смертельна ДТП (фото)
У поліції попереджають, що проїзд на вказаній ділянці автодороги наразі ускладнено.
Loading...
Load next