Допомогу переселенцям у 2025 році не планують збільшувати

Допомогу переселенцям у 2025 році не планують збільшувати

У 2025 році уряд планує запровадити нові заходи з підтримки переселенців, проте поки не збирається збільшувати грошову допомогу.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час «Години запитань до уряду» у Верховній Раді.

Уряд планує запровадити для переселенців субсидії на оплату вартості або частини вартості оренди житла. Спершу це буде пілотний проєкт у дев’яти прифронтових областях. Водночас Міністерство фінансів поки не планує збільшувати допомогу для переселенців у 2025 році, наголосив Шмигаль.

Глава уряду зазначив, що наразі в Україні реалізують низку державних програм для підтримки переселенців. Серед них — створення робочих місць та надання ваучерів на перенавчання. Так, роботодавців заохочують брати на роботу переселенців завдяки доплаті у 8 тисяч гривень.

Нагадаємо, Франція отримає від ЄС гроші з російських активів для передачі зброї Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
Loading...
Load next