МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі

МЗС засудило показ фільму «Росіяни на війні» на Венеційському кінофестивалі

Міністерство закордонних справ України засуджує прем'єру пропагандистського фільму "Росіяни на війні" (Russians at war) російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової в межах Венеційського кінофестивалю.

Про це повідомляє МЗС у соцмережі.

Посольство України в Італії направило лист президенту Венеційської бієнале, у якому йдеться про недопустимість показу проросійської стрічки, коли Росія продовжує вести війну проти України. Генеральне консульство України в Торонто звернулося до організаторів Міжнародного кінофестивалю в місті з вимогою скасувати показ стрічки "Росіяни на війні".

Демонстрація цього фільму у Венеції та запланована прем'єра в Торонто – це образа жертв війни, розв'язаної РФ проти України. Він викривлює реальність російської агресії та слугує для Кремля інструментом пропаганди, — заявили в МЗС України.

У відомстві також закликали припинити спроби надання Росії міжнародної культурної сцени, яку РФ використовує для «відбілювання своїх злочинів».

Російські солдати, які вчиняють звірства в Україні, мають отримувати слово не на престижних кінофестивалях, а на лаві підсудних, — йдеться у заяві.

Нагадаємо, Франція отримає від ЄС гроші з російських активів для передачі зброї Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото) МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.
Loading...
Load next