Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Лідер опозиції Венесуели через загрозу арешту виїхав до Іспанії

Колишній опозиційний кандидат у президенти Венесуели Едмундо Гонсалеса, який був головним суперником чинного президента Ніколаса Мадуро на виборах, виїхав до Іспанії через загрозу арешту у своїй країні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес, передає Reuters.

Едмундо Гонсалес вилетів з Каракаса до Іспанії на літаку іспанських ВПС, - заявив глава іспанського МЗС.

Мадрид таким чином відповів на прохання венесуельського опозиціонера. Цього тижня суддя венесуельського суду видав ордер на арешт Гонсалеса в межах кримінального розслідування результатів липневих виборів, на яких про свою перемогу заявила як правляча партія, так і опозиційні сили.

Ордер було видано за запитом уряду Венесуели, який звинувачує 75-річного Гонсалеса в низці злочинів, включно зі змовою, підробкою документів та узурпацією влади.

Зазначається, що опозиціонер тричі не з’явився на виклики прокурорів для надання свідчень. Цей крок став черговою віхою репресій проти опозиції через місяць після того, як виборча комісія, лояльна до правлячої в країні партії, оголосила про переобрання Мадуро на третій президентський термін.

Нагадаємо, Росія та Україна ведуть переговори через Азербайджан щодо постачання газу до Європи — Алієв

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Правоохоронці арештували активи дружини Віктора Медведчука (фото, відео) Правоохоронці арештували активи дружини Віктора Медведчука (фото, відео)
Слідчі дії проводилися в рамках досудового розслідування за фактами протиправних дій посадових осіб товариства.
Loading...
Load next