ЄС передасть 1 млн підручників для українських дітей

ЄС передасть 1 млн підручників для українських дітей

Європейський Союз передасть Україні ще 1 млн шкільних підручників для дітей.

Про це повідомила Європейська комісія.

Зазначено, що Євросоюз поставить для українських дітей 1 млн підручників на додачу до 500 тис., які держава вже отримала. За словами Єврокомісії, нова партія надійде "до нового навчального семестру".

Якщо покласти їх на землю, то 51 вантажівка з книжками, які ми вже доставили, могла б вимостити дорогу між Києвом та Одесою – понад 450 кілометрів, – йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що ініціатива "Шкільні підручники для України" фінансується в межах програми Erasmus+ і "підкреслює відчутні гуманітарні зусилля та солідарність ЄС з Україною".

Незважаючи на війну, книги допоможуть виховати освічене молоде українське покоління, яке пишається своєю спадщиною та більше знайоме з Європейським Союзом, ‒ йдеться у заяві.

Водночас ЄС виділить на гуманітарну допомогу вразливим категоріям українцям перед зимою додаткові 40 млн євро.

Нагадаємо, На Сумщині оголошено обов'язкову евакуацію з трьох населених пунктів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео) Путін’югенд на окупованих територіях: як Росія готує дитячу армію (відео)
Росія продовжує інтегрувати тимчасово окуповані території України у свій вимір. Одним з таких напрямків є мілітаризація свідомості дітей. Неповнолітніх знайомлять зі справжньою зброєю та відправляють на стрільбища. Найбільш потужними та підтримуваними Росією організації є "Молода гвардія – Юнармія" у "народних республіках" та "Юнармія" у Криму.
Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму Росія розпочала військові навчання в анексованому Криму
Кремль планує відпрацювати оборону, так званий "марш-кидок" та "наступальні дії". Також планують залучити різні види зброї.
СБУ розпочинає планові навчання на Донбасі: зі зброєю і технікою СБУ розпочинає планові навчання на Донбасі: зі зброєю і технікою
СБУ просить у разі пересування містом мати при собі паспорт або інший документ, що посвідчує особу.
Loading...
Load next