Для участі у саміті G20 доведеться "зруйнувати право" - Зеленський про візит Путіна

Для участі у саміті G20 доведеться "зруйнувати право" - Зеленський про візит Путіна

Президент України Володимир Зеленський заявив, що для участі російського диктатора Володимира Путіна у саміті G20 у Бразилії доведеться "зруйнувати право".

Про це він повідомив на міжнародній конференції United for justice.

Зеленський нагадав, що Бразилія - країна-підписант Римського статуту Міжнародного кримінального суду, тому їй для запрошення Путіна на саміт G20 доведеться "зруйнувати право".

Через декілька місяців відбудеться саміт Групи 20... Ми чули від Бразилії, що вони планують запросити Путіна. Але щоб це відбулося, їм доведеться обійти закон, право зруйнувати та знову проігнорувати Римський статут. Хіба за це не має бути відповідальності? - сказав він.

Також український президент прокоментував відмову Монголії, яка також підписала Римський статут, заарештувати очільника Кремля.

Має працювати Римський статут, але нещодавно знайшовся виняток у Монголії для Путіна. І це відповідальність не просто чиясь конкретна, це відповідальність усього світу, - зупинити деградацію системи права, не допустити руйнування тих норм, які ще залишаються, - заявив Зеленський.

На його думку, система права повинна працювати таким чином, щоб ордери МКС і Римський статут забезпечували ізоляцію підозрюваного у воєнних злочинах.

Тиснути на нього, ізолювати, примушувати його закінчувати війну і шукати мир, - уточнив Зеленський у відповідь на запитання, яка реакція має бути у світової спільноти.

Нагадаємо, В Україні 16 лікарень мають «Школи супергероїв» - Зеленська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next