Україна та Литва підписали меморандум про співпрацю у сфері оборони

Україна та Литва підписали меморандум про співпрацю у сфері оборони

Під час Форуму оборонної промисловості в Києві між Україною та Литвою було підписано меморандум про співпрацю у сфері оборони.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа у соцмережі Х

Зайнятість в оборонній промисловості зростає, а високі технології та інжиніринг допомагають розробляти сучасні рішення для поля бою. Спільні зусилля приведуть до перемоги України, - наголосив литовський лідер.

Як зазначили у пресслужбі президента Литви, меморандум про взаєморозуміння щодо оборонної співпраці між двома країнами підписали литовська та українська конфедерації промисловців.

У своїй вступній промові Науседа наголосив, що перемога України - це «наш єдиний вибір, і ми повинні зробити все можливе і неможливе, щоб забезпечити перемогу України».

За його словами, досягнення перемоги «вимагає мобілізації оборонного потенціалу для забезпечення добре оснащених військ на передовій, а також розробки нових технологій, озброєння, методів ведення війни та інноваційних підходів, які приведуть Україну до перемоги».

Литва вже виділила Україні 2% від власного ВВП і прагне продовжити підтримку на рівні 0.25% ВВП щорічно.

Як повідомив міністр оборони Рустем Умєров, він сьогодні разом із президентом Литви відкрили Литовсько-український бізнес-форум оборонної промисловості в Києві.

Почну з чудової новини – Литва надає 10 мільйонів євро для фінансування наших далекобійних можливостей, зокрема ракети-дрона "Паляниця". Це величезна підтримка, яка допоможе Україні ще ефективніше захищатися, - зазначив Умєров.

Глава Міноборони Подякував литовському народу за підтримку та закликав бізнес активно інвестувати в українську оборонну промисловість.

Сьогоднішній форум – це новий етап нашої співпраці. Разом із союзниками ми здатні зробити ще більше для захисту Європи та покарання агресора, - додав він.

Нагадаємо, Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права - Ердоган

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про плани країни щодо надання Україні військової підтримки.
Loading...
Load next