Кличко розповів деталі ремонту тунеля між станціями "Деміївська" – "Либідська"

Кличко розповів деталі ремонту тунеля між станціями "Деміївська" – "Либідська"

Пусконалагоджувальні роботи на оновленій ділянці тунелю між станціями “Деміївська” – “Либідська” завершені. І  вже в четвер, 12 вересня, відновлять повноцінний рух поїздів між станціями «Героїв Дніпра» – «Теремки».

Про це повідомив міський голова Віталій Кличко. Він також навів деталі, озвучив статистику щодо робіт, які тривали 9 місяців.

За цей час підготували будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. Посилили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів, – написав він на ФБ.

Перегінний тунель між “Деміївською”-”Либідською” знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості.

Паралельно з відновлювальними роботами були проведені експертні дослідження з визначення причин виникнення ситуації.

Зокрема підтверджено, що її причиною є окремі помилки на етапі проєктування та неякісне виконання будівельно-монтажних робіт на етапі будівництва цієї ділянки тунелю, а саме:

  • оправа тунелю згідно з проєктом повинна експлуатуватися при значно меншому рівні ґрунтових вод;
  • оправу тунелю збудовано неякісно з порушенням допусків монтажу кілець;
  • не виконано компенсаційних заходів (хімічного закріплення ґрунтів), у тому числі, для унеможливлення впливу перерізуючих зусиль тунелю у місці зміни інженерно-геологічних умов основи;
  • жорсткість тунелю нижча проєктної – з причини застосування стінових блоків замість лоткових (зменшена товщина та відсутність ребер).

Крім того, проведеними лабораторними дослідженнями підтверджено грубі порушення при будівництві в частині відсутності хімічного закріплення ґрунтів навколо тунелю.

Нагадаємо, Повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права - Ердоган

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Головні новини України за 21 жовтня: арешт Азарова, Київ і "червона зона" і нові правила пасажирських перевезень Головні новини України за 21 жовтня: арешт Азарова, Київ і "червона зона" і нові правила пасажирських перевезень
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Головні новини України за 17 серпня: в Афганістані 150 українців. В Києві продавали дітей $70 тисяч за одну. Головні новини України за 17 серпня: в Афганістані 150 українців. В Києві продавали дітей $70 тисяч за одну.
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next