Загроз для питних водозаборів Києва немає - Міндовкілля

Загроз для питних водозаборів Києва немає - Міндовкілля

Наявні у Київводоканалу абсорбенти зможуть повністю прибрати забруднюючу органічну речовину, що рухається водами Десни до Київської області.

Про це повідомив перший заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів Олександр Краснолуцький в ефірі марафону "Єдині новини", коментуючи питання про можливі загрози для питного водопостачання столиці, викликані забрудненням річок Сейм і Десна органікою з території Росії.

Що стосується питного водопостачання для міста Києва. Було проведено декілька зустрічей робочих груп, де брав участь і Київводоканал, який повідомив, що вони брали відбори із найбільшого згустку цієї концентрації. І ті абсорбуючі речовини, які в них є, дають змогу повністю прибрати органічну речовину. Вода для киян буде поступати та, яка відповідає санітарним нормам і правилам. Тому проблем для водопостачання киян наразі не вбачається, - сказав він.

Краснолуцький додав, що загрози для питного водопостачання немає у Сумській і Чернігівській області також немає. Також не передбачається загроз для криниць і підземних вод у цих областях, оскільки "ґрунт виступає як фільтр і не пропускає цю забруднюючу речовину".

Водночас перший заступник нагадав, що варто дотримуватися заборон на купання, на вилов риби, на використання води з річок для господарських цілей, зокрема, напування худоби.

Нагадаємо, Виконавчим директором УКФ обрано Анастасію Образцову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Києві невідомий кинув "коктейль Молотова" в офіс омбудсмена Денісової (відео) У Києві невідомий кинув "коктейль Молотова" в офіс омбудсмена Денісової (відео)
Полум’я охопило двері та сходи будівлі, однак поліція вже затримала правопорушника. За попередніми даними, внаслідок інциденту ніхто не постраждав.
Loading...
Load next