Північна Корея постачає Росії ракети попри санкції - NYT

Північна Корея постачає Росії ракети попри санкції - NYT

Північна Корея продовжує постачати Росії балістичні ракети малої дальності всупереч санкціям.

Про це пише The New York Times.

Як зазначається, залишки чотирьох ракет Hwasong-11 досліджені у Києві дослідниками з незалежної групи Conflict Armament Research, що базується в Британії і займається ідентифікацією та відстеженням зброї і боєприпасів у всьому світі.

Маркування ракети Hwasong-11, яка була застосована під час атаки на Київ 18 серпня, вказувало на те, що вона виготовлена цього року. На внутрішніх елементах трьох інших ракет, які були використані під час атак у липні та серпні, не було такого маркування.

На початку січня Білий дім звинуватив Північну Корею у переданні балістичних ракет Росії, але про нові поставки не повідомлялося.

Згідно з доповіддю армії США, ракета Hwasong-11 має дальність польоту близько 700 км і може бути оснащена ядерними або звичайними боєголовками. Вона візуально схожа на російську балістичну ракету малої дальності «Іскандер» і, можливо, була виготовлена за іноземної допомоги, повідомляє вашингтонський аналітичний центр Center for Strategic and International Studies.

Визначення року виробництва, яке ми змогли зробити, дивлячись на ці залишки, свідчить про дуже короткий проміжок часу між виробництвом, передачею і використанням, - сказав Дем'єн Сплітерс, який очолює діяльність Conflict Armament Research в Україні.

За його словами, досліджені ракети Hwasong містили звичайні комерційно доступні електронні компоненти, виготовлені західними країнами торік.

Північна Корея не має власної напівпровідникової промисловості. Тому цілком логічно, що вони також могли скористатися перевагами світового ринку, щоб отримати доступ до цих компонентів, - додав Сплітерс.

Нагадаємо, Виконавчим директором УКФ обрано Анастасію Образцову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next