Кампанія Гарріс запустила рекламу про підтримку України

Кампанія Гарріс запустила рекламу про підтримку України

Союзники кандидатки у президенти США Камали Гарріс запускають рекламну кампанію про підтримку України, націлену на американців східноєвропейського походження у трьох штатах.

Про це повідомляє Politico.

Кампанія, яку проводить Super PAC America’s Future Majority Fund, міститиме телевізійну та цифрову рекламу в Пенсільванії, а потім ще у двох ключових штатах — Мічигані та Вісконсині.  Як стверджує видання, це нова тактика для демократів, щоб переконати виборців, що Дональд Трамп у разі перемоги на виборах залишить Україну та союзників на східному фланзі НАТО, тоді як Гарріс готова протистояти лідеру росії володимиру путіну.

Цю рекламну кампанію очолює колишній член Демократичної партії з Нью-Джерсі Том Малиновський разом із сенатором від штату Мериленд Джимом Розапепом та колишнім виконавчим директором Національного комітету Демократичної партії Марком Зігелом.

Politico пише, що наразі незрозуміло, чи матиме це якийсь ефект, оскільки невідомо, чи є війна в Україні рушійним фактором для виборців. Зазначається, що зовнішня політика часто відходить на другий план під час виборів, оскільки населення хвилюють такі питання як економіка, інфляція та імміграція.

Але Малиновський переконаний, що навіть невелика перевага матиме значення у цьогорічних виборах. Він припускає, що ці вибори могли би бути такими, які вирішаться «кількома тисячами голосів в одному чи кількох із цих трьох штатів». 

Я не сумніваюся, що американці польського, українського, литовського та іншого походження з країн Центрально-Східної Європи можуть визначити результат, — заявив він. 

Видання вказує, що у Пенсільванії понад 700 000 людей (близько 5% населення штату) є американцями польського походження, а близько 122 000 — українського. Водночас у штаті Мічиган проживають приблизно 900 000 американських поляків і 40 000 американців українського походження, а от у Вісконсині живуть близько 480 000 людей з польським корінням. 

Окрім того, на попередніх виборах президент Джо Байден випередив Трампа у цих трьох штатах на десятки тисяч голосів.

Нагадаємо, Фінляндія оголосила про новий пакет допомоги Україні на €118 мільйонів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Loading...
Load next