Уряд залучає приватні компанії для прискорення розмінування та впроваджує нову техніку

Уряд залучає приватні компанії для прискорення розмінування та впроваджує нову техніку

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету Міністрів 13 вересня повідомив, що уряд створює ринок гуманітарного розмінування, активно залучаючи приватні компанії до протимінної діяльності. Це дозволить прискорити процес розмінування, який наразі є надзвичайно масштабним завданням через велику кількість мін та інших небезпечних боєприпасів на території України.

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Тисячі саперів щодня працюють над обстеженням і розмінуванням наших земель, але нам потрібні додаткові ресурси та інструменти. Залучення приватних операторів допоможе прискорити цей процес, — зазначив Шмигаль.

Окрім цього, український уряд приділяє значну увагу розвитку нової техніки для розмінування, зокрема дронів та роботизованих систем. Все більше українських виробників починають пропонувати нові рішення для цієї діяльності. У рамках програми «Зроблено в Україні» держава підтримуватиме такі виробництва, що сприятиме як розвитку технологій, так і розширенню можливостей саперів.

Ми будемо підтримувати українські виробництва новітньої техніки для розмінування та збільшувати кількість саперів через відкриття спеціальних навчальних центрів, — додав Прем’єр-міністр.

Шмигаль підкреслив, що роботи з розмінування ще багато, але завдяки залученню приватного сектору та сучасних технологій, Україна зможе значно швидше очистити свої території від мін та інших небезпечних вибухових пристроїв.

Нагадаємо, У Румунії через сильні дощі загинули п’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео) Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)
Затриманий (за паспортом Андрій Косяк) – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.
Loading...
Load next