Американська компанія розпочала роботу з розмінування у 5 областях України

Американська компанія розпочала роботу з розмінування у 5 областях України

Американська компанія Tetra Tech, яка співпрацює з Держдепом і є світовим лідером із розмінування у надскладних умовах, розпочала роботу в 5 областях України.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Так, заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик зустрівся з представниками компанії Tetra Tech (США) Джеффрі Томасом Колдуеллом та Чарльзом Едвардом Мартеллом. Сторони обговорили співпрацю в аграрному секторі, зокрема питання гуманітарного розмінування земель сільськогосподарського призначення.

Башлик зазначив, що в Україні працюють 20 компаній для розмінування, але цього явно недостатньо, очищення сільгоспземель має відбуватися швидше.

Своєю чергою Джеффрі Томас Колдуелл пообіцяв необхідну технічну допомогу для розмінування. За його словами, Tetra Tech розпочала роботу в Київській, Одеській, Сумській, Херсонській, Харківській областях. Він додав, що для прискорення процесу розмінування компанія використовуватиме новітні технології. Компанія має допомогти Україні виявляти й знешкоджувати протипіхотні міни, нерозірвані та покинуті боєприпаси, саморобні пристрої та інші вибухонебезпечні предмети. Також Tetra Tech проводитиме навчання з розмінування за міжнародними стандартами.

Нагадаємо, Більше ніж 200 тисяч доз вакцини проти COVID-19 доставлено в Україну для безоплатних щеплень ‒ МОЗ

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Loading...
Load next