Румунія допускає залучення армії у районі, що потерпає від катастрофічної повені

Румунія допускає залучення армії у районі, що потерпає від катастрофічної повені

Влада Румунії не виключає залучення армії на допомогу іншим рятувальним службам у східному жудці Галац, що потерпає від катастрофічної повені.

Про це повідомляє Digi24.

Прем’єр-міністр Марчел Чолаку та міністр оборони оголосили, що у разі запиту місцевої влади військові вирушать на допомогу рятувальним службам для подолання наслідків катастрофічної повені у жудці Галац, що на кордоні з Молдовою.

Також прем’єр пообіцяв виділити кошти на допомогу постраждалому району. 

На цей час відомо про щонайменш 5000 підтоплених домогосподарств у 12 населених пунктах. Подекуди вода піднялася аж до покрівель на висоту біля 1,7 метра, людям довелось рятуватися на дахах.

У метеорологічній службі заявили, що на території району випало три місячні норми опадів.

Внаслідок стихії загинули четверо осіб, 252 евакуювали. До Галацу з’їхалися рятувальники з кількох сусідніх районів. Підтоплення загрожують і сусіднім жудцям у регіоні. 

Нагадаємо, У Румунії через сильні дощі загинули п’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео) Інтерпол розшукував п'ять років: у Києві затримали болгарського наркобарона Банева (відео)
Затриманий у столиці 55-річний іноземець виявився розшукуваним Інтерполом наркобароном Евеліном Баневим-Брендо. В Італії та Румунії йому загрожує покарання у вигляді 20 і 10,5 років за ґратами за незаконний обіг наркотиків.
Loading...
Load next