Росіяни призвали до армії неповнолітнього маріупольця ‒ Андрющенко

Росіяни призвали до армії неповнолітнього маріупольця ‒ Андрющенко

Росіяни призвали до армії неповнолітнього маріупольця Богдана Єрмохіна, якого вкрала Марія Львова-Білова з іншими дітьми-сиротами.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Богдану Єрмохіну 17 років. Під час окупації Маріуполя росіяни незаконно вивезли хлопця та ще 30 дітей до Москви. Звідти інтернували  до дитячого "санаторію" під назвою "Поляна". У липні 2022 року, попри наявність законного опікуна, неповнолітнього незаконно передали під опіку в російську родину.

За словами Богдана, йому видали російський паспорт і влаштували на навчання. У квітні 2023 року хлопець намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з Білорусю і примусово повернули до прийомної сім’ї.

Андрющенко пише, що "не існує жодного способу, щоб Богдан міг умовно законно перетнути кордон, поки йому немає 18 років".

Тобто, після викрадення, він де-факто та де-юре в таборі "Росія". А після повноліття він вже не зможе втекти через повістку до армії РФ. Страшний тупик. Сподіваюсь на розголос і що саме розголос допоможе хлопцю повернутися на Батьківщину, ‒ додав Андрющенко.

Нагадаємо, Міноборони планує спростити покупку "цивільних дронів"

Софія Ратинська – pravdatutnews.com

Loading...
Load next