Кабмін прогнозує збільшення зарплат українців

Кабмін прогнозує збільшення зарплат українців

Кабмін прогнозує, що зарплати українців почнуть стрімко зростати через брак кваліфікованих працівників.

Уже зараз зарплата за місяць зросла на 22,5%. Такі дані наводять у пояснювальній записці до проєкту бюджету на 2025 рік.

Посилення конкуренції на ринку праці через дефіцит кадрів, а також міграційні процеси в країні призвели до того, що роботодавці готові підвищувати ставки у боротьбі за фахівців.

Так, середньомісячна зарплата за I квартал 2024 року зросла порівняно з I кварталом 2023 року на 22,5% рік до року і становила 18 903 гривні, за II квартал 2024 року зросла порівняно з II кварталом 2023 року на 22,1% рік до року і становила 20 964 гривні.

І це не межа, оскільки Кабмін прогнозує до 2025 року зростання на 18,5% до 23,3 тисячі гривень номінально, а реально — на 8%.

Таке підвищення зарплат зумовлене прагненням вітчизняних підприємств утримувати та залучати новий висококваліфікований персонал на тлі браку трудових ресурсів, - пояснили в Кабміні.

Вплинути на питання браку фахівців можуть жінки, яких роботодавці дедалі частіше почнуть наймати на роботу 2025 року, що стане додатковим чинником відновлення споживчого попиту та сприятиме зниженню рівня безробіття до 17,7%.

Нагадаємо, У Румунії через сильні дощі загинули п’ятеро людей

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Росіяни — "брати" українців": заяву голови Закарпатської ОДА в Кабміні вивчать та вживатимуть відповідні заходи (відео) "Росіяни — "брати" українців": заяву голови Закарпатської ОДА в Кабміні вивчать та вживатимуть відповідні заходи (відео)
Зеленський призначив Віктора Микиту головою Закарпатської ОДА в грудні 2021 року.
В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.
Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський" Українська експедиція прибула в Антарктиду на станцію "Академік Вернадський"
На станцію "Академік Вернадський" прибула 26-а антарктична експедиція. Зокрема у експедиції 12 учасників: семеро науковців, лікар, кухар, дизеліст, системний механік та сисадмін.
Loading...
Load next