Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу» - МЗС Туреччини

Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу» - МЗС Туреччини

Туреччина прагне якомога скорішого завершення війни в Україні. Для цього вона пропонує використати мирні переговори з урахуванням інтересів України.

Про це повідомив генеральний директор з питань міжнародної безпеки МЗС Туреччини Басат Озтюрк, передає VOA.

Озтюрк зазначив, що Туреччина "без вагань" підтримує Україну, оскільки вона є "сусідом, історично братньою, сестринською країною". Водночас він наголосив, що підтримка зумовлена не лише питанням кримських татар.

Ми вважаємо увесь український народ також нашими сестрами та братами, і тому я справді вболіваю за них усім серцем, - сказав представник турецького МЗС.

Туреччина не хоче затягування російсько-української війни. Проте він підкреслив, що це не означає, що Україна повинна здатися.

Жодна війна не тривала вічно. В умовах укладення миру після цієї війни також має бути, безумовно, дотримання легітимних та законних інтересів українського народу, - зазначив Озтюрк.

Нагадаємо, За тиждень Росія атакувала Україну майже 300 безпілотниками і понад 800 КАБами - Зеленський (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що планує відвідати Україну у лютому. Однією з цілей візиту стане врегулювання конфлікту між Росією та Україною.
Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ Повернутися до очних зустрічей: Туреччина запропонувала Стамбул для проведення засідань ТКГ
25 січня відбулося останнє засідання ТКГ. За словами представника української делегації, Москва дала вказівку не загострювати ситуацію перед зустріччю нормандських радників.
Loading...
Load next