Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту

Ердоган заявив, що приїде до України у лютому: мета візиту
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив, що планує відвідати Україну у лютому. Однією з цілей візиту стане врегулювання конфлікту між Росією та Україною.

Ми не знаходимо цю ситуацію між Росією та Україною правильною. Виникнення війни та поява такої психології з обох сторін, нас, як партнерів двох сторін, безумовно, засмучує.

Наша мета така — привести в одне місце Путіна і Зеленського і забезпечити їм проведення зустрічі віч-на-віч, — розповів президент.

Ердоган зазначив, що готовий докласти дипломатичних зусиль для розв’язання цього питання. Повідомив політик під час пресконференції 20 січня у відповідь на питання журналіста Серкана Кая щодо врегулювання конфлікту між Україною та РФ.

Якщо для цього буде потрібен візит шанованого Путіна до Туреччини або мій візит до України, для нас це важливо. На початку наступного місяця я маю візит до України. Водночас ми, звичайно ж, продовжуємо підтримувати зв'язок із шановним Путіним, і продовжуватимемо це робити, — підкреслив він.

Президент Туреччини додав, що прагне до миру та верховенства права у регіоні.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон Росія планує найбільшу війну в Європі з 1945 року - Борис Джонсон
Перед відвідуванням Мюнхенської конференції з безпеки Джонсон заявив, що у Заходу все ще є шанс уникнути кровопролиття і війни, але для цього буде потрібна переважна демонстрація єдності і солідарності.
Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні Голова МЗС Туреччини зустрівся з Кулебою у Львові та пообіцяв продовжити зусилля для припинення війни в Україні
Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу зустрівся з головою МЗС України Дмитром Кулебою у Львові
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next