“Лікарі без кордонів” заявили про вихід з Росії

“Лікарі без кордонів” заявили про вихід з Росії

Гуманітарна медична організація “Лікарі без кордонів” (MSF) заявила про припинення діяльності у РФ.

Про це повідомляється в пресрелізі на сайті MSF.

Через 32 роки після початку роботи в Росії “Лікарі без кордонів” (MSF) змушені припинити свою діяльність у країні. У серпні цього року ми отримали лист від міністерства юстиції Росії з рішенням про виключення нашої філії з реєстру філій і представництв іноземних неурядових організацій у Росії, — йдеться в заяві організації.

Також в організації наголосили, що “покидають Росії з важким серцем”. А з початку роботи у 1992 році встигли втілити різні програми у Москві, Санкт-Петербурзі, Бєлгороді, Ростові-на-Дону, Чечні, Дагестані, а також у Кемеровській Архангельській та Івановській областях.

Значна частина історії MSF в Росії і регіоні була пов’язана з впровадженням передових підходів до лікування туберкульозу.

При цьому в організації заявили, що “після ескалації збройного конфлікту в Україні” у 2022 році MSF у партнерстві з місцевими організаціями в Бєлгородській і Ростовській областях на півдні Росії почали надавати допомогу тим, хто перетнув Росію з України “шукаючи безпеку”, а згодом – і внутрішньо переміщеним особам. Йдеться про нібито понад 52 000 людей.

Окрім цього, в організації зазначили, що “хотіли б знову працювати в Росії, якщо і коли це можливо”.

Нагадаємо, Президент Казахстану назвав Росію "непереможною"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків На навчання у Чорному морі Росія задіяла понад 50 військових літаків
Російська Федерація не приховує того, що долучає до своїх навчань у Чорному морі військову техніку. Зокрема йдеться про понад 50 військових бойових літаків.
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next