Президент Казахстану назвав Росію "непереможною"

Президент Казахстану назвав Росію "непереможною"

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вважає, що Росія «непереможна у військовому сенсі», тому продовження війни призведе до «непоправних наслідків». 

Про це він повідомив під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцом під час його візиту до Казахстану.

На його думку, зараз варто шукати миру, вивчивши мирні пропозиції різних країн.

За словами Токаєва, подальша ескалація війни призведе до «непоправних наслідків для всього людства», зокрема для країн, прямо залучених до «російсько-українського конфлікту». Він також заявив, що у 2022 році втратили «хороший шанс на досягнення хоча б перемир'я» після відмови укласти Стамбульську угоду.

Досягнення миру досі можливе. Для цього треба, мовляв, розглянути мирні ініціативи від різних держав, зупинити воєнні дії, а вже потім — перейти до обговорення територіальних питань, — заявив він.

Він додав, що Казахстан вважає мирний план Китаю і Бразилії таким, що «заслуговує на підтримку». Крім того, Токаєв сказав, що «сусідні народи повинні жити в мирі та взаєморозумінні» і що в Казахстані «з непідробною симпатією ставляться до українського народу, його самобутньої культури».

Нагадаємо, Мирні перемовини мають забезпечити повагу до «законних інтересів українського народу» - МЗС Туреччини

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next