В Україні планують скасувати ДПА для школярів

В Україні планують скасувати ДПА для школярів

Депутати пропонують скасувати державну підсумкову атестацію (ДПА) для учнів 4, 9 та 11 класів.

Відповідний законопроєкт зареєстровано у Верховній Раді.

У пояснювальній записці парламентарі зазначають: "це рішення зумовлене воєнним станом та агресією РФ, що вплинула на освітню систему України".

Окрім скасування ДПА для учнів різних рівнів загальної середньої освіти, пропонується продовжити проведення вступних іспитів у 2025 році в електронному форматі.

У документі такоє подано перелік обов'язкових дисциплін для НМТ: українська мова, математика, історія України та навчальний предмет на вибір ("Іноземна мова", "Біологія", "Географія", "Фізика", "Хімія", "Українська література").

Нагадаємо, В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку У МОН розповіли, чи будуть школярі навчатися влітку
За законом, навчальний рік у школах триває до 30 червня. Але освітній заклад чи місцева влада має право подовжувати навчальний рік, або закінчити його традиційно.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Випускників шкіл звільнили від ДПА Випускників шкіл звільнили від ДПА
Уряд звільнив від державної підсумкової атестації цьогорічних випускників 11 класу, але ЗНО все одно відбудеться.
Loading...
Load next