В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

В Україні зросли ціни на білокачанну капусту

На українському ринку підвищились ціни на білокачанну капусту через обмежену пропозицію та активний попит на дану продукцію.

Про це повідомляє портал EastFruit.

Зазначається, що фермери з основних регіонів виробництва пропонують білокачанну капусту до продажу в діапазоні 18-25 грн/кг (0,44-0,60 дол./кг), що в середньому на 22% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.

За словами виробників, широкий ціновий діапазон пояснюється різною якістю пропонованих овочів. Водночас продавці вважають попит з боку покупців стабільний у різних цінових сегментах.

На думку фермерів, ціни на капусту зросли через скорочення її пропозиції на ринку, адже багато господарств реалізували середні сорти, однак до збирання пізніх сортів приступили лише поодинокі господарства. Крім того, попит у цьому сегменті досить високий, що також провокує цінове зростання.

Наразі білокачанна капуста в Україні коштує вже в середньому в 3,3 раза дорожче, ніж у відповідний період торік. При цьому гравці ринку не виключають підвищення ціни вже наступного тижня, однак тенденція до зниження прогнозується вже за тиждень-другий, коли на ринок почне надходити капуста пізніх сортів.

Нагадаємо, 327 нових імен: чому декомунізація стає ще важливішою в умовах війни?

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
П'ять гравців збірної України подорожчали після Євро-2020 П'ять гравців збірної України подорожчали після Євро-2020
Найдорожчим українським гравцем залишається півзахисник Руслан Малиновський, ціна якого не змінилася після Євро-2020 та становить 30 мільйонів євро.
Loading...
Load next