"Зараження води" на Херсонщині: Росія запустила дезінформацію

"Зараження води" на Херсонщині: Росія запустила дезінформацію

Так званий «губернатор Херсонської області» Владимир Сальдо у коментарі російським пропагандистам озвучив брехню, ніби українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю, аби за її допомогою заразити водойми Херсонської області. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Заяви про можливе застосування хімічної або біологічної зброї мають на меті викликати паніку серед населення. Представляючи росою в образі «рятівниці», ru-пропаганда прагне посилити вплив кремлівської влади на окупованих територіях. 

Подібними заявами кремлівські ставленики на окупованих територіях намагаються дискредитувати українську владу в очах цивільного населення. Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій, ‒ йдеться у повідомленні.

Відомо, що росіяни вже не вперше запускають дезінформацію про забруднення води на Херсонщині, яке буцімто спричинило спалах невідомої інфекції. Подібні заяви спростовували, зокрема, представники місцевої влади.

Нагадаємо, У ГУР розповіли як діє українське підпілля в окупації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео) Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео)
СБУ відреагувало на інформацію про нібито "замах" на соловйова.
Loading...
Load next