ЦПД спростував фейк про обстріл Рівненської АЕС

ЦПД спростував фейк про обстріл Рівненської АЕС

Електронні листи нібито від Державної служби України з надзвичайних ситуацій про "ракетний обстріл" Рівненської АЕС є частиною інформаційної атаки російських загарбників.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони.

За даними відомства, українці почали отримувати електронні листи, де вказано, буцімто завданий по Рівненській АЕС "ракетний удар" спричинив підвищений рівень радіації. У листах наведені інструкції щодо евакуації та посилання на невідомі сумнівні ресурси.

ДСНС України подібних повідомлень не розсилала.Пошти служби з надзвичайних ситуацій зламані не були.

Ймовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них, – заявили в ЦПД.

Громадян закликають у жодному разі не переходити за посиланнями, вказаними в цих листах. Сам лист необхідно позначити як спам. У разі, якщо не вдалося уникнути переходу за посиланням, слід звернутися до Департаменту кіберполіції.

Нагадаємо, Росія посилила повітряну розвідку близько на 40%

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео) Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео)
СБУ відреагувало на інформацію про нібито "замах" на соловйова.
Loading...
Load next