ЗМІ: Шольц може зателефонувати Путіну

ЗМІ: Шольц може зателефонувати Путіну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц може стати першим серед очільників уряду головних країн-союзників України, хто відновить прямі контакти з російським лідером Володимиром Путіним. 

Про це повідомляє німецька газета Die Zeit із посиланням на джерела в урядових колах.

У листопаді він може йому зателефонувати вперше за два роки.

Телефонну розмову начебто запланували напередодні зустрічі «Великої двадцятки» у Бразилії, що відбудеться в листопаді. Однак офіційного запиту на проведення розмови росія поки що не отримувала.

Востаннє Шольц говорив із путіним у грудні 2022 року. Того ж року останнє безпосереднє спілкування з російським лідером мали президент США Джо Байден, президент Франції Емманюель Макрон і тодішній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, ‒ зазначають у виданні.

Нагадаємо, Падіння уламків російських «шахедів»: НАТО посилило моніторинг повітряного простору Румунії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
"Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський" "Врегулювати" приналежність півострова: німецький політик заявив, що Крим — "фактично та історично російський"
Раніше лідер цієї ж політичної сили Тіно Хрупалла заявив, що Росія окупувала Кримський півострів у 2014 році.
Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц Наразі Євросоюз не готовий відмовитись від російських енергоносіїв, - Шольц
Німеччина та ЄС загалом підтримують введення жорстких санкцій проти РФ, але не можуть просто зараз відмовитися повністю від російського енергоімпорту.
Loading...
Load next