Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним

Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.

Президент Франції Еммануель Макрон незабаром обговорить ситуацію на Сході України з Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним. До цього він вже спілкувався з іншими світовими лідерами. Про це повідомляє Ouest France.

Зазначимо, що Макрону вже вдалося поговорити про Україну з лідерами країн США, Німеччини, Великої Британії та Італії. Про це повідомили журналісти, посилаючись на джерела в Єлисейському палаці.

Варто зауважити, що глави 5 держав підтвердили свою підтримку до спільної роботи, аби гарантувати суверенітет, безпеку та стабільність України. Найближчими днями Макрон має на меті поговорити телефоном із Зеленським та Путіним. 

Також президента Франції запитали про ймовірні санкції проти Росії. Макрон відповів, що потрібно дочекатися висновків щодо зустрічі Путіна і Байдена. За його інформацією, стратегія полягає в тому, щоб почати роботу і процес мирного врегулювання.

Ідея полягає в тому, щоб спробувати повторно залучити його (Путіна) в переговорні формати, – сказав Макрон.

Нагадаємо, Байден під час телефонної розмови пригрозив Путіну "сильними економічними та іншими заходами" в разі агресії до України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Loading...
Load next