У Німеччині за підозрою у шпигунстві затримали громадянку Китаю

У Німеччині за підозрою у шпигунстві затримали громадянку Китаю

В німецькому місті Лейпциг затримали громадянку Китаю, яку звинувачують у шпигунстві за постачанням зброї.

Про це повідомляє DW.

Прокуратура Німеччини заявила, що китаянка була затримана за підозрою у тому, що вона була агентом розвідки китайської секретної служби.

Там додали, що підозрювана, ідентифікована як Yaqi X., використовувала своє становище, щоб зібрати інформацію про «перевезення військового обладнання та осіб, пов’язаних з німецькою збройовою компанією».

За даними прокуратури, Yaqi X. працювала у компанії, яка надає логістичні послуги в аеропорту Лейпциг-Галле. Із середини серпня 2023 року до середини лютого 2024 року Yaqi X. нібито надавала інформацію Jian G. – підозрюваному, якого переслідували окремо.

Зібрана інформація стосувалася рейсів, вантажоперевезень та пасажирів в аеропорту, а також транспортування військової техніки.

Нагадаємо, Шмигаль: в Україні виготовлять 1,5 млн дронів до кінця 2024 року

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні Уряд Німеччини опублікував перелік зброї, що готується до передачі Україні
Рашисти відправляться на концерт Кобзона від 30 артилерійських установок Gepard, комплексів ППО IRIS-T SLM і бронетранспортерів М113.
Loading...
Load next