Байден заявив, що США підтримують право Ізраїлю на існування та захист

Байден заявив, що США підтримують право Ізраїлю на існування та захист

Сполучені Штати повною мірою віддані безпеці Ізраїлю та підтримують право єврейського народу захищатися від терористів ХАМАСу, «Хезболли», хуситів та Ірану.

Про це йдеться у заяві щодо річниці масштабного теракту проти Ізраїлю президент США Джо Байден.

Я став першим американським президентом, який відвідав Ізраїль під час війни, і тоді я чітко наголосив народові Ізраїлю: ви не самотні. Рік потому віцепрезидент Гарріс і я залишаємося повністю відданими безпеці єврейського народу, безпеці Ізраїлю та його праву на існування, - наголосив Байден.

Сполучені Штати «підтримують право Ізраїлю захищатися від нападів «Хезболли», ХАМАС, хуситів та Ірану». Лише минулого тижня військові сили США знову активно допомагали успішній обороні Ізраїлю від атаки Ірану балістичними ракетами.

Байден порушив питання заручників, яких захопив ХАМАС, у тому числі 12 громадян США.

Моя адміністрація вела переговори щодо безпечного звільнення понад 100 заручників, серед яких – американці. Ми ніколи не здамося, допоки не повернемо всіх заручників додому, - додав глава Білого дому.

Президент США також засудив «жахливий сплеск антисемітизму» в Америці та по всьому світу: «Це неприйнятно. Усі ми повинні об’єднатися проти антисемітизму та ненависті в усіх її формах».

Також Байден назвав 7 жовтня «темним днем» для палестинського народу через конфлікт, який того дня розв’язав ХАМАС.

Занадто багато цивільних постраждали впродовж року в цьому конфлікті – десятки тисяч були вбиті, людські жертви значно зросли через те, що терористи ховаються та діють серед невинних людей,- зазначив він.

У цьому зв’язку президент США наголосив, що його країна не припинить працювати над досягненням угоди про припинення вогню в Газі, яка також поверне заручників додому й дозволить збільшити гуманітарну допомогу людям у секторі Гази.

Ми надалі вважаємо, що дипломатичне рішення у ізраїльсько-ліванському прикордонному регіоні є єдиним шляхом для відновлення тривалого спокою, що дозволить мешканцям з обох сторін безпечно повернутися до своїх домівок, - наголосив президент США.

Нагадаємо, Фіцо пообіцяв блокувати вступ України в НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next