Заявка України на прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для адміністрації Байдена - Politico

Заявка України на прискорений вступ до НАТО стала несподіванкою для адміністрації Байдена - Politico

Заява України про те, що вона прагне прискореного вступу до НАТО, стала несподіванкою для адміністрації президента США Джо Байдена. Про це повідомило видання Politico.

Видання зазначає, що спікерка Палати представників Сполучених Штатів Ненсі Пелосі уникла чіткої відповіді на запитання, чи підтримує вона вступ України до НАТО, але сказала, що схвалює "гарантії безпеки" для Києва.

Ми дуже віддані демократії в Україні. Виграймо цю війну. Але я була б за те, щоб вони мали гарантію безпеки, - сказала Пелосі.

Тим часом конгресмен Майк Квіглі зауважив, що боротьба України "є причиною, чому ми взагалі створили НАТО". Він сказав: "Після Другої світової війни ми визнали, що авторитарному режиму не можна дозволити знищити демократичну країну. Я думаю, що ми маємо це підтримати".

За словами двох американських чиновників, знайомих із внутрішніми дискусіями, заява України про те, що вона прагне прискореного вступу до НАТО, стала несподіванкою для адміністрації Байдена, - зазначили журналісти Politico, утім жодної прямої цитати не навели.

Членство України в НАТО протягом тривалого часу було гострою темою у Вашингтоні через 5 статтю Північноатлантичного договору, згідно з якою США здійснює військовий захист будь-якої країни-члена НАТО, яка зазнає нападу. Через те, що останні десятиліття загроза повномасштабного вторгнення росії в Україну зростала, Київ прагнув отримати ці військові гарантії.

Захід побоюється, що негайний вступ України до НАТО, який вимагає одностайного схвалення всіх 30 країн-членів, призведе до війни між Сполученими Штатами та росією через вторгнення москви в Україну, а також через примусові анексії рф тимчасово окупованих територій України, пише видання.

Нагадаємо, що Туреччина не приймає анексію росією українських територій.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли Патрульні катери США наближаються до України:  корабель перетнув протоку Дарданелли
Як зазначається, американські катери Island були включені до складу ВМС України у листопаді 2019 року.
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Loading...
Load next