Орбан: і Зеленський, і Путін не хочуть припинення вогню

Орбан: і Зеленський, і Путін не хочуть припинення вогню

Угорський премʼєр-міністр Віктор Орбан заявив, нібито український президент Володимир Зеленський не хоче припинення війни, як і лідер РФ Володимир Путін.

Про це він повідомив під час своєї пресконференції. 

Обидва лідери, російський і український, твердо вірять, що час працює на них, тому вони не бажають іти ні на компроміс, ні на мир. Вони не хочуть припинення вогню, вони не хочуть миру, вони хочуть битися, це погано для Європи, — зазначив Орбан. 

Угорський премʼєр заявив, що зацікавлений принаймні у припиненні вогню, однак сторони «не бажають вживати заходів». Він розповів, що запропонував європейським інституціям та прем’єр-міністрам зробити «міжнародні кроки» для створення середовища навколо України та Росії, що нібито постійно штовхатиме їх до спілкування, переговорів та припинення вогню.

Замість того, щоб обговорювати позицію Глобального Півдня, оберімо, що ми працюємо з Глобальним Півднем. Але бразильці, арабські країни та Європейський Союз повинні разом створити мирну платформу та спільно спробувати зробити кроки, які приведуть дві ворожі сторони до припинення вогню, — заявив політик. 

А втім, Орбан каже, що його пропозицію відхилили.

Нагадаємо, Між Києвом і словацькою Братиславою планують запустити залізничне сполучення

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео) Якби світ покарав рф за 2014-й зі збитим MH17, то вторгнення в Україну не було б - Зеленський (відео)
17 липня 2014 року Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines був збитий у небі над Донецькою областю. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
Loading...
Load next