У Туреччині заблокували месенджер Discord

У Туреччині заблокували месенджер Discord

У Туреччині влада обмежила доступ до месенджера Discord після тривалих дискусій про роль платформи в онлайн-залякуваннях і шантажі неповнолітніх.

Про це повідомляє Türkiye Today.

На сайті турецького Управління інформаційних технологій та комунікацій уже з’явилася картка про блокування в країні доступу до платформи Discord.

За словами міністра транспорту та інфраструктури Туреччини Абдулкадіра Уралоглу, на вихідних відбулися обговорення з міністерствами внутрішніх справ, юстиції та сім’ї, соціальних служб, щоб оцінити ризики, пов’язані з Discord.

Ми не хочемо займати заборонну позицію, але ми без вагань будемо використовувати всі повноваження, необхідні для захисту нашої молоді, ‒ заявив Уралоглу агентству Anadolu.

За Discord влада Туреччини почала стежити після серії тривожних інцидентів за участю неповнолітніх. Нещодавно в соцмережах з’явилися повідомлення, в яких хвалили 19-річного чоловіка, який убив двох жінок під час жорстокого нападу.

Цей інцидент спричинив появу публікацій у соцмережі Х з вимогою вжити заходів до програми обміну повідомленнями з популярним гештегом #DiscordKapatılsın.

Також в Discord виявили відео та повідомлення, які показують, як неповнолітніх шантажують на гроші та змушують до самоушкоджень.

Нагадаємо, Україна планує використати штучний інтелект у геології

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Шантаж через секс-фото у Телеграмі: яку небезпеку приховує популярний месенджер (відео) Шантаж через секс-фото у Телеграмі: яку небезпеку приховує популярний месенджер (відео)
Безпека користувачів Телеграму — під великим питанням через можливі "зливи" інтимних фото та бездіяльність адміністраторів.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next