Україна планує використати штучний інтелект у геології

Україна планує використати штучний інтелект у геології

Україна планує використовувати штучний інтелект (ШІ) у геології.

Про це повідомив голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

Перший та другий етапи перебувають на стадії впровадження. Це облік геологічної інформації, її каталогізація та сканування, а також переведення інформації в цифровий формат та оприлюднення на єдиному вебресурсі (nadra.gov.ua), - зазначив він.

За його словами, третій етап – це застосування ШІ у геології, що надасть можливість автоматично генерувати відповідь на запит користувача, зокрема, пошук нових перспективних покладів корисних копалин в Україні.

Вхідними даними для алгоритму будуть матеріали геохімічних методів пошуку, карти гравітаційного та магнітного полів, космічні знімки різного спектру, геологічні карти докембрія (рання частина геологічної історії Землі - ІФ-У) тощо, - пояснив Опімах.

Глава відомства також повідомив, що реалізація заходів третього етапу допоможе нейромережі автоматично аналізувати запити, а також будувати кореляційні моделі для пошуку мінеральних відкладень із корисними копалинами.

Нагадаємо, Перевага Гарріс над Трампом скоротилася у соцопитуваннях

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів Україна за допомогою штучного інтелекту шукає в соцмережах родичів загиблих окупантів
Систему, яка налаштовувалась для обробки заявок контакт-центру "Дії", тепер переналаштовано на автодозвони в Росію.
Loading...
Load next