Насміхався над загиблими героями та поширював дезінформацію: у Києві заарештували вчителя музики

Насміхався над загиблими героями та поширював дезінформацію: у Києві заарештували вчителя музики

У Києві заарештували вчителя музики, який зневажливо висловлювався щодо загиблих українських захисників та виправдовував агресію РФ. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Про це повідомляє СБУ.

Йдеться про столичного вчителя музики - ідеологічного прихильника кремлівського режиму, який після приватних занять записував провокативні відеоролики та публікував проросійські фейки, - зазначили в СБУ.

Правоохоронці затримали його після того, як він виклав у мережу відеоролик, записаний біля місця вшанування загиблих героїв на Майдані Незалежності у Києві.

У Службі безпеки зазначили, що на цьому відео чоловік паплюжив честь загиблих воїнів та принижував чинних військовослужбовців України. 

У ході розслідування СБУ встановила, що він створив два Telegram-канали, в яких героїзував російських окупантів та поширював дезінформацію про Сили оборони.

Ініційована Службою безпеки мовно-лінгвістична експертиза підтвердила факт злочинної діяльності фігуранта проти України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за чч. 1, 3 ст. 436-2 ККУ (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Сьогодні, 10 жовтня, за клопотанням Офісу генпрокурора фігуранту було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, Напад Росії на Україну: від початку доби відбулося більше 90 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео) Вимагали 35 тисяч доларів: СБУ викрила злочинців, які займались рекетом на Київщині та Чернігівщині (відео)
Семеро чоловіків входили до складу міжрегіонального злочинного угруповання та були причетні до скоєння тяжких злочинів. Зокрема вони неодноразово вимагали гроші у мешканців Київської та Чернігівської областей.
СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського СБУ провела обшуки у бізнес-центрі, де знаходився офіс Коломойського
Працівники Служби безпеки України прийшли в столичний бізнес-центр "Міленіум", де колись був розташований офіс олігарха Ігоря Коломойського. Зокрема слідчі дії в будівлі проводились у справі "Центренерго".
Loading...
Load next