У Молдові провели обшуки в офісі проросійського блоку "Перемога"

У Молдові провели обшуки в офісі проросійського блоку "Перемога"
Біля офісу проросійського блоку "Перемога" у місті Бєльці помітили п’ять автобусів сил спецпризначення. У поліції підтвердили, що там проводять обшуки.

Спецпризначенці прибули для проведення обшуків у зв'язку з імовірними фальсифікаціями на президентських виборах і референдумі щодо вступу країни до ЄС 20 жовтня.

Про це повідомляє NewsMaker.

Прессекретарка поліції Діана Фетко підтвердила NewsMaker інформацію про обшук у Бєльцях. За її словами, національний інспекторат розслідувань проводить там слідчі заходи. Речниця додала, що детальніша інформація буде відома згодом.

У виданні зазначили, що блок "Перемога" заснували у квітні 2024 року в Москві. До нього увійшли п'ять партій, підконтрольних олігарху-втікачу, засудженому в Молдові на 15 років, Ілану Шору. Йдеться про неконституційну партію "Шор", "Шанс", "Відродження", "Альтернативну силу порятунку Молдови" і Victorie.

У серпні Центральна виборча комісія відмовила блоку "Перемога" в реєстрації для участі в президентських виборах і референдумі через те, що назва об'єднання схожа на назву однієї з партій-членів - Victorie. Ще однією причиною було те, що до блоку увійшла неконституційна партія "Шор".

Нагадаємо, Зеленський представив план перемоги в Раді: деталі (ОНОВЛЕНО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next