У Молдові не допустили проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

У Молдові не допустили проросійський блок «Перемога» до участі у президентських виборах

Вища судова палата Молдови (ВСП) не дозволила блоку «Перемога», пов'язаному з олігархом-втікачем Іланом Шором, брати участь у президентських виборах і референдумі щодо Євросоюзу.

Про це повідомляє NewsMaker.

Вища судова палата визнала неприйнятною скаргу блоку на рішення Центральної виборчої комісії. Рішення ВСП оскарженню не підлягає.

Зазначається, що блок «Перемога» створили у квітні 2024 року у Москві. До нього увійшли п'ять партій (Шор, Шанс, Відродження, Альтернативна сила порятунку Молдови та Victorie) підконтрольних побіжному олігарху-втікачу й політику, засудженому в Молдові на 15 років, Ілану Шору.

На засіданні 7 серпня Центральна виборча комісія (ЦВК) відмовила блоку «Перемога» у реєстрації для участі у президентських виборах та референдумі. Згідно з постановою ЦВК, неможлива реєстрація блоку з назвою схожою з назвою іншої партії.

У цьому випадку назва блоку «Перемога – Victorie» схожа на назву партії, що входить до цього блоку - Victoria. ЦВК також звернув увагу на те, що до блоку увійшла вже неконституційна партія Шор, а її лідера Ілана Шора засуджено в Молдові на 15 років.

Нагадаємо, У Німеччині заявили, що Путін готує нову "холодну війну" проти України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next